fbpx
Mintapedagógusok

Balasáné Sebestyén Mónika Nyíregyháza
Hódosi Borbála Budapest
Tőkei Krisztina Dunakeszi
Kalafatics Hajnalka Mór
Bozókiné Csordás Eszter Ráckeve
Takácsné Gál Andrea Sárhida
Kapásiné Morva Orsolya Szentendre
Dr. Weiszné Ambrus Veronika Kaposvár
Vidákné Ambrus Zsuzsanna Kaposvár
Babócsai Katalin Székesfehérvár
Kocsis Nikoletta Sopron

Az elmúlt több mint egy évtized szakmai eredményei, közösségi élményei, saját és közös fejlődésünk újabb állomásaként 2021 őszétől bevezetésre kerül az “Így tedd rá! MINTAPEDAGÓGUS cím, mely pályázható mindazoknak, akik elkötelezetten hisznek a közös célkitűzésekben, munkásságukban példaértékűen jelenítik meg a magyar kultúra és pedagógia páratlan világát, magas fokon képzettek ezen területeken és lépteikkel, szavaikkal, hangjukkal, ugrásaikkal tulipánokat hagynak maguk mögött gyermekek, családok, közösségek lelkében.

Feltételek:
∙ Az Így tedd rá! program 30 órás képzéseinek elvégzése – alapképzés + 3 mesterképzés – ünnepek a néphagyományban, kisgyermekkori játékos, táncos mozgásfejlesztés 0-3 éves korig; komplex fejlesztőpedagógia (online képzések nem számíthatók be)
∙ Táncos mintapedagógus – az lehet, akinek megfelelő ismerete, jártassága, tudása van a magyar néptánc területén, foglalkozásai és megjelenései (közösségi média, produkció, bemutató) gyermekjátékokat és táncos elemeket tartalmazhatnak
∙ Játékos mintapedagógus – aki nem rendelkezik táncos ismeretekkel, foglalkozásai, megjelenései (közösségi média, produkció, bemutató) kizárólag gyermekjátékokat és táncos mozgásfejlesztés tartalmazhatnak
∙ Mintapedagógus címet pályázat útján lehet igényelni
– 15 perces videóanyaggal, mely egy foglalkozást mutat be gyerekekkel. Táncos mintapedagógus címre jelentkezőknek tartalmaznia kell valamilyen táncos elemet is. Fontos, hogy nem produkció, hanem foglalkozás kerüljön a bemutatkozó anyagba.
– Személyes motivációs terv, maximum 5000 karakter terjedelemben. (cél, motiváció, tervezett eredmények)
∙ 1 év próbaidő – majd összegzés beadása, amiben a mintapedagógus leírja, hogy milyen szakmai munkát végzett az elmúlt évben. Mindezek bekerülnek a mintapedagógus személyi anyagába.
∙ évente 1 kötelező találkozó az augusztusi nyári tábor 0. napján

Tulajdonságok:
∙ a mintapedagógus nem intézményhez kötött, ez egy önálló személyes cím
∙ a mintapedagógus nem csak mintaintézményben dolgozhat
∙ aki szerződött foglalkozásvezető és rendelkezik az összes képzéssel, automatikusan megkapja a mintapedagógus címet
∙ A mintapedagógus maga dönti el, hogy kifelé (közösségi média, produkció, bemutató) is dolgozik, vagy csak a csoportjában belül, az óvodában, iskolában, foglalkozásán.
∙ segítőként részvétel Így tedd rá! Munkaközösségek munkájában
∙ a mintapedagógus tevékenységéért anyagi ellenszolgáltatást NEM kérhet, csak ha foglalkozásvezető szerződéssel rendelkezik
∙ a mintapedagógus szakmai megnevezésében használhatja a címet – pl.: Büszke Emőke – Így tedd rá! mintapedagógus
∙ a mintapedagógusok felkerülnek az így tedd rá! program hivatalos weboldalára

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA 

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 30.

 További információ: Tőkei Krisztina – krisztina.igyteddra@gmail.com